Geschiedenis

‘JB’ is de afkorting van Jordy van den Berg, eigenaar van JB Groep. Nadat hij enkele jaren bij een technisch bedrijf gewerkt heeft, besloot hij dat het tijd was om een nieuw pad in te slaan. Hij bracht het repareren en reviseren van pompen in 2006 onder bij het bedrijf van zijn vader Ferry “Van den Berg Kasverwarming” om dit vervolgens zelf uit te gaan voeren.

Door de enorme groei van het bedrijf heeft Jordy samen met zijn vader Ferry besloten om vanaf 2007 als twee aparte bedrijven verder te gaan. Hieruit ontstond JB Pompen. De activiteiten bestaan niet alleen meer uit het repareren en reviseren van pompen. JB Pompen is gegroeid tot leverancier van diverse merken en soorten pompen. Het ontwerpen, installeren en onderhouden van hydrofoorinstallaties, pompputten en pompsystemen. Niets is te gek!

In 2009 ontstond FOG-SYSTEM, het produceren van hoogwaardige hogedruknevelinstallatie voor de tuinbouw, dit bleek een succes, na ruim 10 jaar en inmiddels 600m2 bedrijfsruimte te hebben opgebouwd in Monster (WL) was het tijd voor een volgende stap. Een nieuw bedrijfspand in Honselersdijk (WL) van ruim 1500m2 en dus helemaal klaar voor de toekomst. Vanuit dit nieuwe pand is JB Groep ontstaan en de laatste jaren steeds verder gegroeid met diverse producten.

Gedurende de jaren heeft JB Groep zich continu ontwikkeld. Vanuit diverse hoeken kwam steeds meer de vraag of JB Groep ook filtratiesystemen levert. Zo gezegd, zo gedaan! De laatste jaren heeft Jordy van den Berg samen met Erwin van Mastrigt (technisch directeur) een hoogwaardig systeem ontwikkeld voor het filteren van vervuild drainagewater en ook dit werd een groot succes, dat Jordy samen met Erwin begin 2023 het merk “STS” is gestart. “STS” biedt duurzame technologische producten van hoge kwaliteit speciaal voor de tuinbouw en industriële sector.