Geschiedenis

‘JB’ in ‘JB Groep’ is de afkorting van Jordy van den Berg, eigenaar van JB Groep. Nadat hij enkele jaren bij een technisch bedrijf gewerkt heeft, besloot hij dat het tijd was om een nieuw pad in te slaan. Hij bracht het reviseren van pompen onder bij het bedrijf van zijn vader om dit vervolgens zelf uit te gaan voeren.

Dit was zo’n groot succes, dat hij in 2005 al snel ging uitbreiden. Door de enorme groei van het bedrijf heeft Jordy samen met zijn vader besloten om vanaf dat moment als twee aparte bedrijven verder te gaan. Hieruit ontstond JB Groep. Het nieuwe bedrijfspand is helemaal klaar voor de toekomst. Vanuit dit nieuwe pand is JB Groep de laatste jaren steeds verder gegroeid. En naast het reviseren van pompen, volgde al snel de verkoop van nieuwe producten en het produceren van complete installaties onder de naam “Fog-System” en “Smart Technical Solutions (STS)”.

De activiteiten bestaan niet alleen meer uit het reviseren van pompen. JB-Groep is gegroeid tot leverancier en installateur van elke soort pomp wat op de markt beschikbaar is. Het ontwerpen, installeren en onderhouden van hydrofoorinstallaties, pompputten en pompsystemen. Niets is te gek! Daarnaast is JB-Groep hoofdleverancier van het Italiaanse pompenmerk Pentax, maar levert ook merken zoals Speroni, Mazzoni & DAB.

In 2010 besloot Jordy producent en installateur te worden van vernevelingssystemen onder de naam “FOG-System”. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel wat resulteerde in diverse groot- en kleinschalige projecten zowel nationaal als internationaal. “FOG-System” is uitgegroeid tot erkend merk binnen de betreffende branche die zijn producten aan diverse installateur levert, wereldwijd!

Gedurende de jaren heeft JB-Groep zich continu ontwikkeld. Vanuit diverse hoeken kwam steeds meer de vraag of JB-groep ook filtratiesystemen levert. Zo gezegd, zo gedaan! De laatste jaren heeft Jordy samen met Erwin van Mastrigt (technisch directeur) een hoogwaardig systeem ontwikkeld voor het filteren van vervuild ingangswater, genaamd het “Ultrafiltratie Systeem”. Dit werd zo’n groot succes, dat Jordy samen met Erwin begin 2023 het merk “STS” is gestart. “STS” biedt duurzame technologische producten van hoge kwaliteit speciaal voor de tuinbouw en industriële sector.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wil je meer weten over onze pompen, nevelinstallaties of maatwerkconstructies? Of heb je een vraag over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs op onze locatie in Honselersdijk.

We denken graag met je mee!