Nevelinstallaties

Hoogwaardige hogedruknevelinstallaties voor de tuinbouw en industrie

In warme periodes hebben zowel gewassen als dieren last van hoge temperaturen. Gewassen groeien minder hard of hebben een lagere vruchtontwikkeling bij aanhoudende droogte en warmte. Ook kan hittestress ervoor zorgen dat dieren minder eten, waardoor de groei afneemt en de melkproductie vermindert. In de industriële sector kan droogte ertoe leiden dat onaangename geuren ontstaan of sprake is van stofontwikkeling.

Nevelinstallaties van FOG-SYSTEM

De hogedruknevelinstallaties en hogedrukpompsets van FOG-SYSTEM zijn gemaakt van hoogwaardige rvs materialen. De rvs nozzles zijn voorzien van keramische plaatjes, zodat we zelfs na 10 jaar nog dezelfde druppelgrootte kunnen garanderen. Daarbij kunnen extra filters gemonteerd worden, die filteren tot 5 micron. Dit zorgt voor hele fijne waterdruppels, die leiden tot een maximaal koelend effect.

Onze nevelinstallaties worden niet alleen gebruikt in de glastuinbouw en industrie, maar hebben hun meerwaarde ook al bewezen in de landbouw, veehouderij en recreatiesector. Door onze ruime ervaring en vakkennis kunnen we de nevelinstallaties van FOG-SYSTEM volledig afstemmen op jouw bedrijf. Alle componenten worden op maat gemaakt. Zo zorgen we voor precies de juiste hoeveelheid vochtinbreng.

De hogedrukpompsets van FOG-SYSTEM zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Bekijk hier een 3D animatie.

Klimaatbeheersing

Hogedruknevel speelt een belangrijke rol bij klimaatbeheersing. Met nevel wordt de gewenste luchtvochtigheid in een ruimte bereikt, waardoor een aangenamer en gunstiger klimaat ontstaat. Dit komt de kwaliteit van producten uit de tuinbouw, landbouw en industrie ten goede. In kassen leidt dit bijvoorbeeld tot een beter klimaat, waarbij planten en gewassen optimaal bestand zijn tegen extreme omstandigheden.