De reservoirinstallaties compli 1200 zijn met hun verschillende capaciteitsniveaus speciaal ontworpen voor een groter totaalvolume, bijv. als het afvalwater van meerdere wooneenheden of afvalwater van bedrijven moet worden afgevoerd. Bij het ontwerp is de nadruk gelegd op gemakkelijke hantering, ruimtebesparende opstelling en eenvoudige installatie.

De inlaat aan de achterkant van het reservoir met verschillende niveaus kan met een verbindingsstuk (van de klant) zowel traploos variabel in hoogte (560–700 mm) als draaibaar (180°) worden gemonteerd.

De voor onderdompeling geschikte installatie kan zonder extra werkzaamheden voor algemeen gebruik worden ingezet in ruimtes met overstromingsrisico. Het besturingssysteem moet worden geïnstalleerd in een tegen overstroming beveiligde en goed geventileerde ruimte.

Het reservoir van PE heeft vrij toegankelijke afvoeren en een inlaatklemflens voor een eenvoudige montage. De reinigingsopening aan de bovenkant en de gemakkelijke uitwisselbaarheid van de opgebouwde pompen zorgen voor tijdsbesparing bij het onderhoud. De twee pompaggregaten op het reservoir schakelen afwisselend of werken indien nodig met beide pompen om piekbelastingen op te vangen of als reserve te werken. Deze automatische schakelvolgorde verhoogt de veiligheid in het bijzonder bij gebruik in bedrijfs- of openbare gebouwen en is conform EN 12056-4 paragraaf 5.1 vereist in gevallen waarin de afvalwatertoevoer niet mag worden onderbroken.

Voor de toepassing in zones met speciale brandveiligheidsvoorschriften, zoals bijv. luchthavens of metrostations, bevelen we aan gebruik te maken van de reservoirmodellen van roestvrij staal.

Technische specificaties:

  • PE-reservoir ca. 350 l
  • Toevoer DN 150
  • Toevoerhoogte 560-700 mm variabel
  • Hmax = 20 m
  • Qmax = 76 m3/u