Het beluchten van silo water kan worden gedaan door middel van het waterbeluchtingssysteem van STS indien uw water niet van de gewenst kwaliteit is.
Wanneer het water zuurstofrijk is, is de kans op algen-groei minimaal en wordt stankoverlast voorkomen. Bij het waterbeluchtingssysteem van STS hoeven er ook geen schadelijke stoffen als chloor en waterstofperoxide meer worden toegevoegd.

Om het water effecties met lucht te mengen, wordt het water aangezogen door een zelfaanzuigende pomp. Via deze pomp gaat het water onder druk richting de “vital oxidizer”. De “vital oxidizer” voegt lucht toe aan het water door middel van een zelfaanzuigend systeem. Het water wat met lucht is gemengd gaat vervolgens richting uw waterleidingssyteem, irrigatiesysteem, zwembad en/of vijver.

Het beluchten van water voor bijvoorbeeld uw visvijver kan ook geschieden door het toevoegen van een beluchter in uw water. JB Groep is leverancier van beluchters van Linn, deze Duitse firma staat voor zeer goede kwaliteit. Een beluchter van Linn kan het water oppompen en als een fontein neer laten komen, waardoor er zuurstof in het water is opgenomen of er wordt lucht aangezogen en met een pomp in het water gespoten. Deze beluchters zijn drijvend beschikbaar of met een vaste wand montage.